Pokliči me na 01 232 16 55
Nakup nad 60 € nagradimo z brezplačno dostavo.
Obiščite nas v naši trgovini: Komenskega ulica 44, 1000 Ljubljana.

Pana Chocolate

ZGODBA O NASTANKU PRESNIH ČOKOLADIC PANA

Vse se je začelo s sanjami. S sanjami o ljubki, ročno narejeni, topljivi in zdravi čokoladi. In od sanj do realnosti nas je popeljala skupinica trdno odločenih, o zdravem načinu življenja, podučenih ljudi. Rezultat so presne, ekološke, veganske čokoladice Pana, ki niso le neskončno okusne, topljive, kremaste in bogate teksture, temveč tudi zdravju primerne. Želeli smo si ustvariti čokoladico, ki bi jo lahko uživali prav vsi, ne glede na način prehranjevanja. Čokolada je stoletja simbolizirala ljubezen, strast, dekadenco in skoraj nekaj prepovedanega – kar jo je naredilo še slajšo :),  a v resnici je v svoji prvinskosti celo zdravju koristna. Čeprav je težko verjeti, a čokolada, ki je narejena zgolj iz ekoloških, presnih sestavin (in veliko mero ljubezni), brez rafiniranega sladkorja, oskrbi telo z antioksidanti, aminokislinami, vitamini in  minerali. In kljub temu je še vedno čudovita, dekadentna in luksuzna. Ker je narejena le iz ekoloških sestavin dobaviteljev, ki jim popolnoma zaupamo, smo uresničili svoje sanje o ‘zdravi’ čokoladi. 🙂

USTANOVITELJ PANA PRESNIH ČOKOLADIC

Pana Barbounis je ustanovitelj in izdelovalec Pana čokolade v Avstraliji. Pana je poznan kot izjemno gostoljuben človek in je, že več kot 20 let, tudi lastnik številnih kavarn in restavracij v Melbournu. Obožuje presno hrano ter slow-food. Izredno pomemben se mu zdi okus. Pana uživa, ko se ljudje združujejo, da izkusijo užitek priprave hrane skozi ljubezen, zdravje in srečo. Pana nikoli ne dela kompromisov o sestavinah, vedno uporablja le kakovostne organske sestavine, ki zagotavljajo najboljši okus, teksturo in okus.Pana je oče dveh otrok, ki sta ga navdihnila, da živijo bolj uravnotežen način življenja, s svojimi ekološko pridelanimi proizvodi iz lastnega vrta. Njegova strast je prinesti veselje na obraz ljudi, ko izkusijo dobro kakovostno hrano in živeti življenje v harmoniji.

KER LJUBIMO NAŠO ZEMLJO

Pri nas se držimo našega mota – ljubi svoje telo, ljubi Zemljo. Želimo, da so naše čokoladice dobre tako za nas, kot tudi za naše okolje in Zemljo, ki nam je podarila svoj prostor za naš dom. Zato je vsa naša embalaža reciklirana in okolju prijazna. Uporabljamo recikliran material iz Avstralije, s čimer se izognemo pretiranemu transportu. Barve, ki jih uporabljamo na embalaži so biorazgradljiva rastlinska barvila. Tudi folija in papir, s katero so čokoladice oblečene, sta reciklirana. Močno se trudimo, da bi naši Zemlji čimbolj olajšali zadevo, obenem pa naše čokoladice ponudili v lični embalaži, ki so prijetne na pogled, vsebina pa prijetna želodčku.

PANA ČOKOLADA

Pana Čokolada je presna, ekološka čokolada, ki jo ročno izdelujejo v Melbournu, Avstraliji. Vsebuje samo naravne sestavine, kot so organski orehi, organske Goji jagode, organski kokosovi kosmiči in čista 100% eterična olja. Pana Čokolada je bila narejena z vizijo, da bi morala biti čokolada dobra za vsakogar. Uživajte v tem, kar smo ustvarili!

Kaj je v njej?

Presne čokoladice Pana v sebi združujejo najkvalitetnejše presne in organske surovine, začarane v najokusnejšo čokolado. Za pripravo čokolad uporabljamo drobljena kakavova zrna, deviško kakavovo maslo, temen agavin nektar, presen kakav v prahu, deviško kokosovo olje, prah divjih rožičev, cimet in neprečiščeno himalajsko sol. Maji so kakav imenovali ‘hrana za bogove’ … in z dobrim razlogom. Moderna znanost šele danes spoznava njegove dobrodejne učinke na telo.
Vse naše čokoladice so narejene izključno iz 100% presnih sestavin:• kakavovih zrn• deviškega kakavovega masla• temnega agavinega nektarja • surovega kakava v prahu• deviškega kokosovega olja• divjih rožičev• cimeta• neprečiščene himalajske kristalne soli

PRESNI KAKAV

Naš kakav je certificirano organski, iz pravične trgovine, ki izvira iz zadrug v Boliviji in Dominikanski Republiki. Ko slišimo, da je temna čokolada koristna, je to prav zaradi antioksidantov in hranil v kakavovih zrnih in kakavovemu maslu. Za razliko od predelane temne čokolade (ki je segreta), se antioksidanti in hranila ohranijo v surovem (presnem) kakavu. Presni kakav predstavlja enega izmed najbolj antioksidantnih virov hrane (vsebuje več antioksidantov kot rdeče vino, borovnice in zeleni čaj). Antioksidanti, najdeni v presnem kakavu pripadajo družini polifenolov, ki imajo pomembno vlogo pri preprečevanju degenerativnih bolezni, kot so rak ter bolezni srca in ožilja.Naš organski presni kakav, ki se uporablja v proizvodnem procesu, je hladno stiskan, nerafiniran in brez kemikalij. Presni kakav je tudi en izmed največjih virov magnezija, ki ga dobimo s hrano. Pogosto se ga navaja kot mineral, ki ga svetovnemu prebivalstvu najbolj primankuje. Magnezij je odgovoren za več kot 300 biokemičnih povezav v telesu, med drugim za delovanje mišič in živcev, regulacijo srčnega ritma, krvnega pritiska ter krvnega sladkorja. Nekatere druge koristi presnega kakava so: izboljšan pretok krvi skozi arterije, ki oskrbujejo srce in možgane, nižje vrednosti C-reaktivnega proteina (bio marker za vnetje), nižji krvni tlak, nižje ravni LDL (slabega) holesterola, hkrati pa povečuje HDL (dobrega) holesterola, povečuje občutljivost na inzulin.

DEVIŠKO KAKAVOVO MASLO

Naše kakavovo maslo je certificirano organsko, hladno stiskano in iz pravične trgovine iz Peruja. Kakavovo maslo na videz spominja na “belo čokolado” in se lahko pohvali z odlično čokoladno aromo. Kakavovo maslo je čista naravna rastlinska maščoba, ki jo najdemo v kakavovih zrnih. Kot velja za kakav v prahu, kakavovo maslo prav tako vsebuje veliko antioksidantov in ima ogromno koristi za zdravje zaradi družine polifenov, v katero spada. Znižuje krvni tlak, izboljšuje občutljivost na inzulin in zmanjšuje vnetja, zlasti na področjih povezanih s srčno – žilnim sistemom.Kakavovo maslo vsebuje visoko stopnjo stearinske kisline. Stearinska kislina je nasičena maščoba, ki ne zvišuje ravni LDL holesterola. Po zaužitju se v jetrih pretvori v oleinsko kislino, ki je mononenasičena maščoba in ščiti srce (enake maščobe najdemo v olivnem olju).Kakavovo maslo je dober vir maščob, v katerem so topni vitamini E in K. Vitamin E je močan antioksidant in ima protivnetne lastnosti, ki igrajo pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema. Vitamin K je ključnega pomena pri razvoju kosti in presnovi kalcija in je povezan tudi z zmanjšanjem kardiovaskularnih bolezni in arterijske kalcifikacije.

DEVIŠKO KOKOSOVO OLJE

Naša ekstra deviško kokosovo olje je hladno stisnjeno, certificirano ekološko in doma na Filipinih. Naši dobavitelji kokosovega olja sodelujejo z majhnimi obdelovalci plantaž in kmetovalci. Sodelujemo pošteno in pravično, saj verjamemo, da sta to pomembni človekovi lastnosti. Ste vedeli, da je približno tretjina svetovnega prebivalstva odvisna od pridelave kokosa (tako za hrano kot ekonomijo)? Kokos je prava bomba zdravju koristnih snovi, a ogromno teh se prav posebno pripisuje njegovemu olju. Eden izmed bolj pogostih vprašanj, ki se nanašajo na kokosovo olje, je tudi: “Ampak, ali ne vsebuje kokosovo olje tudi nasičenih maščob”? Odgovor je, da, vsebuje. A gre za popolnoma drugačne nasičene maščobe, kot jih vsebuje hrana živalskega izvora. Kokosovo olje je v večini sestavljeno iz srednje-verižnih maščobnih kislin. Te nimajo negativnih posledic na dvig slabega holesterola in lahko organizem celo varujejo pred srčno-žilnimi obolenji. Deluje tako, da znižuje slab holesterol (LDL) in dviguje nivo dobrega holesterola v telesu (HDL). Celo več, v zadnjih nekaj letih je bilo izpeljanih več preiskav na ljudeh, katerih hrana je bogata s kokosovo maščobo. Izsledki so pokazali, da je kardiovaskularno zdravje teh ljudi odlično. Poleg srednje-verižnih maščobnih kislin, ki ohranjajo zdravje srca in ožilja, kokosovo olje vsebuje tudi 50% lavrinski kisline in je zato med najbolj bogatimi hranili z lavrinsko kislino na svetu. V telesu se lavrinska kislina pretvori v monolavrin, ki ima znane antivirusne, antimikrobne in antiglivične lastnosti. Brez zadostnega vnosa lavrinske kisline, telo ne dobi monolavrina in vse te koristi so izgubljene. Mleko doječe matere je edina hrana na svetu, ki še vsebuje tako visoko vsebnost te kisline.

AGAVIN SIRUP

Naš agavin sirup je certificirano ekološki, presen in pridobljen iz pravične trgovine v Mehiki. Medtem ko je agava večjemu delu sveta poznana kot rastlina brez katere ne bi bilo tekile, je že dolga leta tudi ena izmed pomembnih sestavin zdrave kuhinje. Nektar, ki ga pridobivajo iz agavine rastline, v Mehiki imenujejo “medena voda”. Naš agavin nektar je pridobljen iz vrste Modre agave, ki raste na vulkanski zemlji Južne Mehike in spada v družino sukulent, tako kot aloe vera. Agavin nektar, ki ga uporabljamo, je nerafiniran, obdelan pri nizkih temperaturah, brez konzervansov. Velika prednost agavinega nektarja je, da ima relativno nizek glikemični indeks (med 15 in 19). Vsebuje okrog 80% fruktoze (sadni sladakor). Je približno 1,5x sladkejši od rafiniranega sladkorja, zato se ga doda manj za sladek okus jedi. Organski presni nektar agave vsebuje koristne vlaknine in inulin, ki pomagajo prebavi, vsebuje pa tudi minerale v sledovih: kalcij, železo, vitamin C in B. Pana presna čokoladica (45g) vsebuje okrog 9g fruktoze, medtem ko povprečno veliko jabolko vsebuje okrog 12g fruktoze.

DIVJI ROŽIČI

Naši rožiči so certificirano ekološki, iz pravične trgovine, doma v Španiji. Rožiči so že dolgo časa poznani v Mediteranu, in kot del prehrane v uporabi že tisočletja, z njimi se je prehranjevala že Kleopatra v starem Egiptu. Bogati so z antioksidanti, beljakovinami in vlakninami (zlasti pektinom), naravnim sladkorjem in vsebujejo nizko vrednost maščob. V njih se najde še vitamine A, B, B2, B3 in B6, pa tudi nekatere minerale; magnezij, kalcij, mangan in kalij.

CIMET

Cimet, ki ga uporabljamo v naših presnih čokoladicah, je certificirano ekološki in raste na Šri Lanki. Cimet je že tisočletja znana začimba, pogosto uporabljena tudi v tradicionalni kitajski in ajurvedski medicini. Znan je po močnih antibakterijskih in protivirusnih lastnostih, saj odganja prehlade, pomaga pri slabi prebavi, lajša krče, skrbel pa naj bi tudi za vitalnost, boljšo prekrvavitev in več življenjske energije. V zadnjih nekaj letih je cimet pridobil na ugledu, saj naj bi po raziskavah, narejenih v zadnjih letih, ugodno vplival na uravnavanje krvnega sladkorja. Če cimet potresemo po hrani, bogati z ogljikovimi hidrati, upočasnimo dvig sladkorja v krvi. Cimet naj bi upočasnjeval hitrost, s katero se želodec prazne po obroku, s čimer prepreči nenaden dvig krvnega sladkorja.

HIMALAJSKA SOL

Obstaja ‘dobra’ in ‘slaba’ sol. Vsesplošna raba soli se običajno nanaša na tisto slabo – prečiščeno, rafinirano, beljeno, obdelano z različnimi kemikalijami in je povezana z negativnimi učinki na organizem, ki jih običajno pripisujemo prekomerni uporabi soli (kap, manjko kalcija, težave s srcem…). Himalajska sol je drugačna, neprečiščena, celovita, neobdelana in polna mineralov, saj vsebuje kar 84 mineralov v sledovih, od znanih 92. Prav zaradi tega je dobrodošla v vsakodnevni prehrani, saj telesne celice odkrbuje z minerali, uravnava pH telesa ter nudi podporo dihalnemu in živčnemu sistemu.

 KAKO JE NAREJENA PANA?

1. kakav, pridelan v nadzorovanem ekološkem okolju2. obrana kakavova zrna3. predelava kakava v tri različna stanja: kakavova zrna, kakav v prahu in kakavovo maslo4. sestavine se varno shranijo v nadzorovanem okolju5. presne sestavine so odposlane v Avstralijo6. … kjer so takoj preusmerjene v ‘kuhinjo’ Pana presnih čokoladic7. sestavine stehtamo in jih razdelimo8. sestavine stopimo, a nikoli ne presežemo 42 stopinj Celzija, da ostanejo presne in ohranijo vse hranilne vrednosti9. nato dodamo druge sestavine – npr. goji jagode, olje peperminta,… 10. nato ročno vse dobro premešamo…11. … in vlijemo v modelčke12. čokoladice postavimo v hladilnike, da se strdijo13. in jih samo še zapakiramo v prikupne embalaže

DOBRO ZA VSE

Pri Pana nam je pomembno, kakšna je kvaliteta naše čokolade, kako vpliva na vas in vaše zdravje in kako pridelava čokoladice vpliva na okolje. Visoke vrednosti mikrohranil, ki jih čokoladice vsebujejo, so zdravju koristne in blagodejne in ker so narejene ročno, iz ekoloških sestavin, so dobre tudi za naš planet. Ker smo ponosni na svoje čokoladice in si želimo, da bi jih resnično lahko uživali prav vsi, smo jih naredili takšne – z nizkim glikemičnim indeksom, veganske in brez glutena, ki ne vsebujejo mleka in so brez soje. Ker uporabljamo zgolj naravne sestavine, brez konzervansov in sladila z nizkim glikemičnim indeksom, so čokoladice primerne prav za vse – tudi za otročke. “Skozi leta sem poskusil ogromno veganskih čokolad. Končno sem dal priložnost tudi vaši, in bil popolnoma prevzet. Bila je absolutno brilijantna. Bila je bolj mehka in gladka po teksturi ter bistveno manj grenka od do sedaj sprobanih, predvsem pa brez neprijetnewga ‘sintetičnega’ okusa kot se rado zgodi pri nekaterih veganskih, termično obdelanih čokoladah. Mislim, da je vaš produkt resnično božanski! Svet mora čimprej izvedeti za njih! 🙂” – Mark Doneddu, predsednik Vegetarian VictoraNaši certifikati: Australian certified organic – zelo smo ponosni, da smo nosilci strogega certifikata Australia certified organic. Certifikat je podeljen podjetjem, ki uporabljajo zgolj certificirano ekološke sestavine, ter pri predelavi ne uporabljajo nobenih sintetičnih kemikalij, gnojil in gensko spremenjenih organizmov, ter se v svoji praksi osredotočajo na okoljski trajnostni razvoj. Organsko ne pomeni samo-brez kemikalij. Pridelovalci na ekoloških kmetijah skrbijo za celostni pristop k pridelavi in skrbi za pridelke. Verjamemo, da je med seboj vse povezano. Zemlja. Prst. Rastline. Živali. Ljudje. Okolje. Zdravje.

Vegan – Pana je član veganskega združenja, zato ponosno nosimo njihov simbol, ki pomeni, da so vsi naši izdelki brez živalskih produktov. Zakaj izbrati presno?Kakav, obdelan pri visokih temperaturah (kot v večini konvencionalnih čokoladic), izgubi večino mikrohranil, po katerih je znan, obenem pa lahko vpliva na kislost vašega organizma. Pana čokoladice vsebujejjo le presni kakav, obdelan pri nizkih temperaturah, s čimer zadržimo vsa mikrohranila najdena v kakavu in vse antioksidante, ki pozitivno vplivajo na zdravje organizma. Z izbiro presnih čokoladic tako zaužijete vse koristi presnih kakavovih zrn – najbogatejši vir antioksidantov na svetu. Pana čokoladice so na voljo v naši OrCa trgovini in spletni trgovini, kmalu pa tudi v različnih ekoloških trgovinah po Sloveniji.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Košarica
Call Now Button